Cozify ohjaa laitteita pörssisähkön hinnan mukaan

Cozify ohjaa laitteita pörssisähkön hinnan mukaan

Merkittäviä säästöjä lämmityksen ja ilmastoinnin energiankulutukseen Cozify-älykodeissa

Mitä tarvitsen? Mitä voin säästää?

Tarvitset asuntoosi Cozify-älyhubin Premium-tilauksella, pörssisähköön perustuvan sähkösopimuksen (vaikutus sähkölaskuun), sekä Cozifyyn yhdistetyn lämmityslaiteyhteyden (esim. maalämpöpumppu / ilmalämpöpumppu / sähköpatteri). Voit valita ON/OFF-laitteiden ja kärkitiedolla hallittavien laitteiden lisäksi sääntöön myös teemoja, jotka ohjaavat laitteita tarkempiin asetuksiin ja tiloihin. Saat halutessasi myös ilmoituksia vuorokauden halvimmista ja kalleimmista spot-hinnoista.

Sääntö kytkee laitteet/teeman päälle automaattisesti vuorokauden halvimman spot-hinnan mukaan halutuksi kestoksi. Säännön hallinta tapahtuu Cozifyn mobiilisovelluksella, eikä vaadi ohjelmointaitoja.

Optimoimalla energiankäyttösi Cozifyllä pörssisähkön halvimmille tunneille, voit säästää sähkölaskussasi kympeistä satoihin euroihin kuukaudessa.

Tuntihintaan perustuva laitteiden ohjaus -> Esim. Lämpöpumput, lämminvesivaraajat, sähköpatterit...

Tuntihintaan perustuva teemojen ohjaus -> Esim. Valot, tai ilmastointi-/lämmityslaite päälle teemaan tallennetulla asetuksella

Ilmoitukset halvimmista ja kalleimmista tunneista -> Ilmoitukset sms:llä tai sähköpostiin, laitekohtainen kulutus


Miten ja mitä laitteita voidaan ohjata säännöllä?
Cozify-älyhubin lisäksi tarvitset Cozifyn tukeman laiteyhteyden, jonka kautta laite voidaan lisätä säännön ohjaukseen. Riippuen lisättävän laitteen toimintaperiaatteesta, laitteita voi ohjata seuraavilla tavoilla:


Laitteen asetukset haluttuun tilaan teeman kautta

Suora yhteys tuetun laitteiden asetuksiin (suositus), esim. termostaatit, ja muut laitteet joiden käyttöä ei suositella hallittavaksi virransyötöllä (ON/OFF).

Tarkista aina laitteen valmistajalta onko laitetta mahdollista kytkeä älykoti- / kotiautomaatiojärjestelmiin (Laitteen tiedoissa tämä saattaa olla esimerkiksi termillä "Smart connection" tai vastaava laitekohtainen tälle varattu toiminnallisuus - yhteys tapahtuu usein ModBus-väylän tai Airpatrolin kautta).

Kärkitieto rele-yhteys laitteen kysyntäjoustoasetukseen

Sääntöön voi lisätä laitteita joita voi ohjata potentiaalivapaalla releellä (auki/kiinni -kärkitieto), jos siihen löytyy laitteella tuki.

Tarkista aina laitteen valmistajalta onko laitetta mahdollista kytkeä älykoti- / kotiautomaatiojärjestelmiin (Lue laitteen tekniset tiedot, tämä kytkentä saattaa olla esimerkiksi termillä “Kysyntäjousto” tai vastaava laitekohtainen tälle varattu kytkentätoiminto).

Laitteen ON/OFF -ohjaus

Laitteet, joiden sähkönsyöttöä ohjataan releellä tai pistorasialla (lämminvesivaraaja) ja älylaitteet, joista löytyy itsessään ON/OFF-toiminnallisuus (älyvalaisin, älypistoke).

Tarkista aina laitteen valmistajalta onko laitetta mahdollista kytkeä älykoti- / kotiautomaatiojärjestelmiin (Kaikkia laitteita ei suositella ohjattavaksi ON/OFF -sähkönsyötöllä).

Miten saan tämän kotiini?

1. Asenna Cozify-älyhub asuntoosi

Osta Cozify hubi tai haluamasi paketti kotiautomaatiokaupasta. Cozify ION on itseasennettava versio Cozify hubista. Cozify ZEN in voi asentaa sähköasentaja. Cozify ZEN mahdollistaa laajimmat yhteysmahdollisuudet lämmityslaitteisiin mm. kärkitiedon ja ModBus-yhteyden kautta.

2. Tilaa & aktivoi Cozify Premium -tilaus

Tilaa ION Cozify Premium -tilaus I Tilaa Pro Premium -tilaus (ZEN, DIN -hubit)

Tilaus aktivoidaan oston jälkeen Cozifyn mobiilisovelluksessa.

3. Yhdistä Cozifyn tukema ohjattava laite Cozifyyn

Asenna ja lisää tuettu laite (osa ohjattavista laitteista saattaa vaatia myös lisälaitteen kuten Airpatrolin tai potentiaalivapaalla releellä yhteyden muodostamiseksi) Cozifyyn laitteeksi seuraamalla sovelluksen ohjeita.

4. Lisää sääntö Cozifyyn, ja säästä sähkölaskussasi

Kun laiteyhteydet älyhubiin on muodostettu - ota sääntö “Kulutuksen optimointi: Ohjaa laitteita päälle pörssisähkön hinnan mukaan” käyttöön mobiilisovelluksessa, ja hyödynä edullisimmat pörssisähkötunnit säästäen sähkölaskussasi.

Säännön asetuksia:

Saat laitteet ohjaukseesi sovelluksen käyttöliittymästä ilman ohjelmointitaitoja.

Valitse ohjattavat laitteet: Laitteiden ohjaus pörssisähkön hinnan mukaan

Valitse sääntöön ON/OFF -laitteet, kärkitietolaitteet, tai teemat joiden asettamat asetukset haluat ajoittaa edullisimmille tunneille Cozify-mobiilisovelluksessa.

Aseta kesto ja poikkeukset: Aika ja poikkeusasetukset jonka laite tai teema on päällä vuorokauden edullisimpina pörssisähkötunteina.

Voit valita poikkeusasetuksiksi olosuhteet, jotka tarvittaessa tekevät sääntöön poikkeuksen, varmistaen kohteen lämpötilan ja kosteuden pysymään aina haluttujen raja-arvojen puitteissa.

Valitse ilmoitukset: Saa ilmoituksia viestein

Ilmoitukset poikkeuksista (raja-arvot) ja halvimmat / kalleimmat tunnit toteutuvat tiettynä päivän aikana. Huom: Voit saada myös valot haluttuun tilaan, valitsemalla ohjattavaksi teeman johon on tallennettu valojen asetukset esim. tiettyyn väriin edullisimpina ajankohtina

Optimoimalla laitteiden käyttöä edullisimpiin pörssisähkön ajankohtiin tuottaa säästöä.

Esim. lämmityslaitteiden, pesukoneen tai kiukaan ym. kuluttavampien laitteiden käyttö vuorokauden edullisina tuntihinta-ajankohtina voi tuottaa merkittävääkin säästöä sähkölaskussasi.Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.