Muutama Smartecnon asiakastarina vuosien varrelta

Muutama Smartecnon asiakastarina vuosien varrelta

Huvila TurkuSopivan ajomatkan päähän Turusta meren rannalle rakennettiin talviasuttava huvila arjen pakopaikaksi. “Löysimme pitkän etsinnän päätteeksi upean rantatontin, niin olihan tilaisuuteen pakko tarttua”, sanoo asiakas viitaten suurista ikkunoista merinäkymää kohti. Asiakas halusi valvoa taloa myös poissaollessaan, joten automaatio ja etähallinta kännykällä ovat olennainen osa kokonaisuutta. Smartecnon ratkaisu erottui edukseen sähköverkkokommunikaation ansiosta, joka mahdollistaa asennuksen ilman erillistä datakaapelointia ja toisaalta ilman langattomien ratkaisujen heikkouksia. Lisäksi huolta asentamattomista johtimista ei ole, kun ohjainlaitteita voidaan asentaa mihin vain missä on sähkökaapelointi. “Kaikkea ei tarvinnut onneksi päättää vielä rakentamisvaiheessa. Järjestelmä osoittautui lisäksi helpoksi rakentaa ja järkevän hintaiseksikin.” Sähkösuunnittelu oli jo melkein valmis, mutta älylaitteiden sijoittelu suunnitelmaan meni sujuvasti.“Kotona/Poissa -nappiin sisältyvä automaattinen vedenkatkaisu keventää erityisesti mieltä. Smartecnon asiantuntijan avulla saatiin katko käyttöön poissaolon lisäksi myös nukkumisajaksi. Toista kertaa ei puutarhaletku valuta koko yötä vettä pihalle.” Huvilalle saavuttaessa tarvittavat valot ja vesi kytkeytyvät päälle yhdellä painikkeella, mikä vähentää kynnystä käydä rentoutumassa luonnon rauhassa. Myös valaistustilanteen luominen esimerkiksi tunnelmalliseen iltahämärän hetkeen on helppoa ja sen käyttäminen vielä helpompaa.

Pihavalaistus lisättiin kesällä, jotta syksyn hämärissä pihalla liikkuminen on mukavampaa. Pihan useilla liiketunnistimilla ohjaukset tuleville valaisimille on helppo rakentaa. “Puheohjaus kiinnostaa myös, katsotaan mitä siihen keksitään.”


BetonitaloNaantalissa sijaitseva Betonitalo on ollut Kain ja Annen kotina vuodesta 2011. “Paikalla valettu betonitalo oli unelma, joka loksahti paikoilleen tontin ja tutun arkkitehdin avulla”, muotoilee Anne hymyillen. Asunnon raakabetonipinnat ja suuret ikkunat yhdistettynä pelkistettyyn skandinaaviseen sisustukseen luovat kotiin uniikin ja levollisen tunnelman. ”Kaiken muun saa rakennettua uudelleen, mutta tätä maisemaa ei. Meillä ei ole aikomusta muuttaa ainakaan hetkeen”, pohtii Anne ääneen. ”Siksi on hyvä, että pystyimme päivittämään sähköistä järjestelmää nykypäivän vaatimuksien tasolle”, toteaa Kai. Annesta on ihanaa, että talon sisäisen harmonian lisäksi betonitalo sopii myös ulkoiselta värimaailmaltaan kallioiseen maastoon. Talonympärys onkin etupihaa lukuun ottamatta jätetty luonnolliseen tilaansa, eikä pihatöitä näin ollen juuri ole.Alkuperäinen automaatiojärjestelmä ei enää toiminut toivotulla tavalla. Huolettomuus ja helppo käyttöönotto olivat Annen ja Kain kriteereitä myös uuden automaatioratkaisun valinnassa, ja Smartecno osoittautui juuri sellaiseksi. Kaapelointia ei tarvinnut muuttaa ja suurin osa muutoksista saatiin tehtyä pelkässä teknisessä tilassa. “Arjen sujuvuus on meille se juttu, kännykkää ei kaiveta esille valojen sytyttämiseksi”, sanoo Kai painokkaasti Annen nyökätessä hyväksyvästi. Ajaton betoni ja arkkitehtuuri saivat arvoisensa automaatiojärjestelmän.


OKT KontioniemiKontioniemellä järvenrantaan rakennettu hirsitalo on ollut Jukan perheen kotina vuodesta 2018. “Työt ja perhetilanne asettuivat siten, että paluu juurille oli mahdollinen. Tontin löydyttyä kotijärven rannalta oli päätös selvä.”

“Aiemmassa kodissamme oli järjestelmä, joka perustui hituvirtakaapelointiin. Emme olleet siihen kokonaisuuteen tyytyväisiä, joten selvittelin vaihtoehtoisia ratkaisuja. Valaistussuunnittelijamme suositteli Smartecnon järjestelmää, jossa ei tarvita erillistä kaapelointia, mutta ei kuitenkaan olla langattoman ratkaisun kuuluvuuden armoilla.” Sähköverkkokommunikaation ansiosta sähköasennus ei juurikaan poikennut perinteisestä, mikä helpotti myös sähköasentajan opettelukuormaa.

Smartecnon ohjausten avulla käyttökokemusta saatiin parannettua alkuperäiseen suunnitelmaan nähden käytännön kokeilun myötä. “Arjessa on mukavaa, ettei tarvitse enää saapua pimeään pihaan ja asuntoon, vaan valot saa päälle jo valmiiksi.” Valaistuksen ohjausta arvostetaan muutenkin modernissa talossa, jossa valonlähteitä on enemmän kuin yksi kattovalaisin keskellä huonetta.

“Asiantunteva tuki ja joustava aikataulutus auttoivat viemään perheellemme tärkeän projektin maaliin ajallaan.” Pihapiiri laajenee vielä pihasaunalla ja autotallilla, joiden yhteydessä myös pihavalaistusta lisätään ja tietysti Smartecno-järjestelmää laajennetaan kattamaan näidenkin ohjaukset.


OKT HelsinkiJuuson ja Riinan unelmakoti nousi Helsinkiin. Smartecnossa viehätti erityisesti valmiit integraatiot eri järjestelmien välillä ja sähköverkkokommunikaatio, jonka ansiosta ei ollut tarvetta langattomille ratkaisuille tai erilliselle väyläkaapeloinnille. “Tässä meidän perheen projektissa työn aikaisilta muutoksiltakaan ei olla vältytty, onneksi on päteviä ammattilaisia sitomassa paketin kasaan”, virnistää Juuso.Arkeen on lisätty tekniikan avulla turvallisuutta, mukavuutta ja energiatehokkuutta. Energianhallintajärjestelmä antaa tietoa eri sähkölaitteiden energiankulutuksesta ja tulevaisuudessa myös omatuotosta kun aurinkopaneelit saadaan asennettua. Monihuoneaudiojärjestelmä esimerkiksi ilmoittaa niin tulipaloista, vesivuodoista kuin ovikellonsoittajistakin, jotka voidaan päästää sisään myös etänä toimittamaan paketteja tai vaikkapa siivoamaan.

Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.