Aqara Presence Sensor FP2 -läsnäolotunnistin
Aqara Presence Sensor FP2 -läsnäolotunnistin
Aqara Presence Sensor FP2 -läsnäolotunnistin
Aqara Presence Sensor FP2 -läsnäolotunnistin
Aqara Presence Sensor FP2 -läsnäolotunnistin
Aqara Presence Sensor FP2 -läsnäolotunnistin
Aqara Presence Sensor FP2 -läsnäolotunnistin
Aqara Presence Sensor FP2 -läsnäolotunnistin
Aqara Presence Sensor FP2 -läsnäolotunnistin
Aqara Presence Sensor FP2 -läsnäolotunnistin
Aqara Presence Sensor FP2 -läsnäolotunnistin
Aqara Presence Sensor FP2 -läsnäolotunnistin
Aqara Presence Sensor FP2 -läsnäolotunnistin

Aqara Presence Sensor FP2 -läsnäolotunnistin

89,90 €
Alin hinta viimeiset 30 päivää 89,90 €
sis. 24 % ALV
Aqara Presence Sensor FP2 käyttää huippuluokan tutkatekniikkaa, joka pystyy havaitsemaan tarkasti ihmisten läsnäolon jopa pienillä liikkeillä.
Toimitus 5-7 arkipäivää

Aqara Presence Sensor FP2

Aqara Presence Sensor FP2 käyttää huippuluokan millimetriaaltotutkatekniikkaa, joka pystyy havaitsemaan tarkasti ihmisten läsnäolon jopa pienillä liikkeillä. Tämä tekniikka varmistaa älylaitteen jatkuvuuden ja vakauden. Siinä on myös vyöhykepaikannustoiminto, joka mahdollistaa erilaisten olosuhteiden automatisoinnin eri vyöhykkeillä, kuten sängyissä ja pöydissä. Yksi tila voidaan nyt jakaa jopa 30 pieneen vyöhykkeeseen ja tunnistaa jopa viisi kohdetta (Multi-person Detection). Se voi myös ohjata muita älykodin laitteita ekosysteemien, kuten Apple Homen, kautta saavuttaakseen laajemmat sovellukset. Siinä on toimintoja, kuten ihmisen putoamisen tunnistus ja sisäänrakennettu valoanturi. Samoin se on loistava apulainen, joka voi todella yhdistää käyttäjän kotielämän monimuotoisuuden ja toteuttaa erilaisten persoonallisuuksien automatisoinnin.

Zone Positioning: Se tarjoaa merkittäviä etuja perinteisiin PIR-infrapunaliiketunnistimiin verrattuna käyttämällä yhtä tutka-anturia huoneiden tarkkailuun jopa n. 430 neliöjalkaa (noin 40 m²)*. Lisäksi voit jakaa sen jopa 30 vyöhykkeeseen, kuten sohvaan, sänkyyn tai työpöytään. Lisäksi jokaiselle vyöhykkeelle voidaan määrittää yksilöllinen automaatio. Tuntuu kuin käyttäisit useita PIR-liikeantureita samanaikaisesti yhden läsnäolotunnistimen, FP2, kanssa.

Monen henkilön tunnistus: Jopa 5** kohdehenkilöä voidaan havaita samanaikaisesti. Tuloksena on, että jakaessaan tilaa se voi myös reagoida automaattisesti eri ihmisten sijainnin mukaan ilman, että se häiritsee toisiaan.

Ultra-High Precision: Yksityisyys ja tunnistustarkkuus otetaan huomioon. Se pystyy tunnistamaan ei-induktiivisen signaalin havaitsemisen keräämättä todellisia kuvia.

Automaatio voidaan yleensä toteuttaa paikallisesti. Millimetriaaltotutkatekniikka on vakaampi kuin infrapunasensorin tunnistus, jopa istuessasi tai nukkuessasi.

Ohjaa muita laitteita esimerkiksi HomeKitin kautta: FP2 näkyy useina sensoreina HomeKitissa (ja Home Assistantissa), Alexassa ja Google Homessa. Voit integroida anturin helposti ilman keskitintä, mikä on ilmeisesti paras ratkaisu älykodin ystäville älykodin kokoonpanon laajentamiseen.****

Kaatumisen tunnistus ja varoitukset***: Kun joku huoneessa kaatuu, FP2 voi havaita ja ilmoittaa sinulle. Se on valmistettu mahdollisimman yksityisellä ja kätevällä tavalla ilman, että sinun tarvitsee käyttää laitteita tai asentaa kameraa jatkuvaa valvontaa varten. Kantama on ympyrä, jonka säde on 2 metriä ja putoamistunnistuksen tarkkuus on >98 %. Suositeltu asennuskorkeus on 2,5 m-2,8 m.

Sisäänrakennettu valoanturi:  Täysin toimiva valontunnistusanturi Aqara-ekosysteemissä. Sen avulla valaistusautomaatio muuttuu paljon joustavammaksi ja nautittavammaksi. Sisäänrakennettu valoanturi mahdollistaa myös edistyneen pimeyteen perustuvan kotiautomaation.

Paikallinen automaatio ja joustavat asennustavat: Kun asennus on valmis, tuote toimii paikallisesti. FP2:n automaatio toimii edelleen alkuperäisen asetuksen mukaisesti, jos Wi-Fi-verkossa esiintyy satunnaista epävakautta. Ja se suojaa paremmin yksityisyyttäsi. Siinä on useita asennustapoja, joita voidaan mukauttaa erilaisiin asennusskenaarioihin.

IPX5 ja piilotettu USB-C-portti: IP-luokituksensa ansiosta anturi voidaan asentaa myös kosteisiin tiloihin, kuten kylpyhuoneeseen. Anturissa on avoin USB-C-portti, jonka avulla voit vaihtaa mukana tulevan kaapelin mihin tahansa USB-C-yhteensopivaan, mikä lisää sijoittamisen joustavuutta.

Käyttötapauksia:

1: "Space Redefinition" -tilanne

Aikaisemmin älykkään kodin elämässä ihmisten on usein asennettava pieniä liikeantureita eri paikkoihin. Koska anturin tunnistusalue ja ominaisuudet ovat rajalliset, käyttäjän on asennettava useita antureita. Seurauksena on hankalaa käyttäjien hallintaa, hankalia asetuksia ja muita ongelmia. 

FP2 määrittelee uudelleen "virtuaalisen tilan" sovelluksessa. Jaa tila uudelleen alueelle 40 m³ (8 m × 6 m). Tämä tarkoittaa, että tällaisella alueella käyttäjät tarvitsevat vain yhden ihmisen läsnäoloanturin toteuttaakseen räätälöityä automaatiota useissa virtuaalisissa pienissä tiloissa, mikä vähentää useita antureita hallitsevien käyttäjien sotkua ja energiankulutusta. Nyt yksi FP2-läsnäoloanturi vastaa suunnilleen useiden vanhojen antureiden käytössä olevaa käyttöä, mikä mahdollistaa jatkuvan energiansäästön. Yksinkertainen elämä alkaa kodin älylaitteiden yksinkertaistamisesta.

2: Hiljainen lukutilanne

Perinteiset PIR-liiketunnistimet eivät yleensä pysty havaitsemaan, kun käyttäjä istuu hiljaa. Tämän seurauksena jotkin automaatiolaitteet eivät pysty havaitsemaan ja keskeyttämään työtä. Siksi käyttäjän on ravistettava kättään usein käynnistääkseen anturin tunnistuksen. 

Kun käyttäjät automatisoivat vanhoilla PIR-liike-/läsnäoloantureilla, käy usein niin, että tunnistusautomaatio ei pääse laukeamaan paikallaan istumisen vuoksi. FP2:n käyttäminen voi ratkaista tämän ongelman tehokkaasti. FP2:n käyttämä millimetriaaltotutkatekniikka pystyy jatkuvasti havaitsemaan, vaikka käyttäjä istuisi paikallaan, havainnoimalla käyttäjän sydämenlyöntiä ja hengitystä.

3: Ohjaa muita älykkään kodin alilaitteita yhdistämällä Apple HomePod miniin jne. 

Sopii käyttäjille, joilla on jo Apple Home, Google Home ja Amazon Alexa kotona. Aiemmin käyttäjät käyttivät kolmannen osapuolen tuotteita ja tarvitsivat usein puhevuorovaikutusta muiden laitteiden käynnistämiseen. Onko mitään muuta tapaa tehdä käyttäjän älykkäästä linkityskäyttäytymisestä luonnollista ilman liiallista vaivaa?

FP2 on yhdistetty Apple HomePod mini -laitteeseen, käyttäjän tarvitsee vain mennä tietylle pienelle alueelle, ja FP2 tunnistaa ihmiskehon läsnäolon, mikä voi laukaista muut älyvalot reagoimaan sytyttämällä valot.

4: Kaatumisen tunnistus ja sen aiheuttamien vammojen vähentäminen (uudet anturin käyttäjät)*

Kaatuminen on helppoa vanhusten ryhmässä. Kaatumistilanteen tunteminen mahdollisimman pian on vanhuksille tärkeä tapa ehkäistä kaatumisen aiheuttamia syvään juurtuneita vammoja, erityisesti yksin asuville vanhuksille. Siksi on erittäin tärkeää havaita syksyn tila ja saada tietomuistutukset ajoissa.

FP2 asennetaan suhteellisen kapeisiin paikkoihin kattoasennuksella, kuten keittiöön, wc:hen tai makuuhuoneeseen. Reaaliaikainen putoamisen tilan havaitseminen ja sovelluksen etäpalaute, jotta kaukana olevat perheenjäsenet voivat saada nopeammin muistutuksia ja hälytyksiä.

*Kaatumistunnistin voi tunnistaa vain useimmat putoamisskenaariot, eikä sitä voida käyttää lääketieteellisten laitteiden tai näön korvikkeena. Tällä hetkellä putoamistunnistin ei pysty erottamaan hitaasti seinää vasten putoamista tai pyörtymistä istumisen jälkeen.

Ominaisuudet:

 • Erittäin tarkka ja monen henkilön tunnistus.
 • Ihmisen putoamisen tunnistus ja sisäänrakennettu valoanturi.
 • Paikallinen automaatio ja joustavat asennustavat.
 • IPX5 ja piilotettu USB-C-portti.
 • HomeKit-tuki.

Tekniset ominaisuudet:

 • Tuotetyyppi. PS-S02D/PS-S02E
 • Tunnistusetäisyys: Seinäasennus: 8 metriä säteittäisessä suunnassa, 120°:n vaakakulma, seuraa jopa 5 kohdetta.
 • Asennus kattoon: ympyrä, jonka säde on 2 metriä, putoamisen tunnistuksen tarkkuus > 98 %
 • Virtalähde: DC 5V 1A, Type-C portit
 • Langaton protokolla: Wi-Fi IEEE 802.11 b/g/n 2,4 GHz, Bluetooth 4.2, *Bluetooth on saatavilla tulevalle ominaisuudelle nimellä Matter
 • Käyttölämpötila: -10°C ~+40°C
 • Käyttökosteus: 0-95 % RH, ei kondensoituvaa
 • Suojausluokitus: IPX5

Huom, tuote vaatii toimiakseen Aqara EU tmv. Hubin. 

*Suositeltu tunnistustila on 10 m³ -40 m³.

** Paras tulos voidaan saavuttaa, jos seurataan enintään 3 henkilöä.

***Vain kattoon sijoittamista tuetaan putoamisen havaitsemiseksi. Ja putoamisen tunnistus voi tunnistaa vain useimmat normaalit putoamisskenaariot, eikä sitä voida käyttää lääketieteellisten laitteiden tai näön korvikkeena. Tällä hetkellä putoamistunnistin ei pysty erottamaan hitaasti seinää vasten putoamista tai pyörtymistä istumisen jälkeen.

****Bluetooth on saatavilla tulevalle ominaisuudelle nimellä Matter.

Arvosana
Mallinumero: AQARA-PS-S02D
Tuotenumero: 6970504219663